De behandeling

Stamcellen worden ook in Nederland toegepast, alleen nog niet voor chronische Lyme. In het buitenland in verschillende landen wordt dat dus wel al gedaan, met zéér goede resultaten. Dit blijkt tot nu de beste oplossing bij chronische Lyme. Daarom hebben wij ook gekozen voor een behandeling bij ‘Stemaid‘ in Mexico.

De Behandeling

De meeste behandelingen in Nederland voor de ziekte van Lyme richten zich op symptoombestrijding. Zo heeft een antibioticakuur voor de meeste patiënten op korte termijn een positief effect, maar dit pakt de oorzaak niet aan. Genezen van Lyme lukt op deze manier dus niet. De klinieken in het buitenland richten zich echter wel op de oorzaak: een kapot immuunsysteem. De behandeling focust op het herstellen van het immuunsysteem en het verwijderen van slechte bacteriën en parasieten uit het lichaam. De patiënt krijgt een op maat gemaakt programma. Dit is geheel afhankelijk van wat er nog meer uit alle bloedonderzoeken is gekomen.

Een integrale aanpak is naast de stamcelbehandeling zelf 

De behandeling is een integrale aanpak, die zich richt op verschillende, belangrijke lichaamsprocessen. De aanpak is ingedeeld in vijf onderdelen:

 1. Het immuunsysteem in balans (Immune Modulation)
  Een goed functionerend immuunsysteem is de basis om gezond te kunnen zijn. De focus bij Immune Modulation ligt op het in balans krijgen van het immuunsysteem, zodat deze weer werkt zoals het hoort.
 2. Mineralen en vitamines (Substition)
  Iedere patiënt krijgt orthomoleculaire medicijnen voorgeschreven, aangepast aan zijn of haar specifieke situatie. Deze medicijnen bevatten essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren, welke bij de meeste chronisch zieke patiënten niet meer voldoende aanwezig zijn. Het toedienen van de vitaminen en mineralen heeft vaak een direct positief effect op het immuunsysteem en de stofwisseling.
 3. Ontgifting (Detoxification)
  Voor een optimaal resultaat van de behandeling moet het lichaam van de patiënt zoveel mogelijk vrij zijn van gifstoffen. Dit onderdeel staat dan ook voor ontgifting, ofwel de gifstoffen zoveel mogelijk uit het lichaam verwijderen.
 4. Ziekte-specifieke behandeling (Disease-Specific Treatment)
  De behandeling is van toepassing op meerdere chronische ziekten , waaronder Lyme en zelfs kanker. Een deel van de behandeling is toepasbaar op alle patiënten, alhoewel altijd aangepast aan de persoonlijke situatie van de patiënt. Dit “algemene” onderdeel wordt aangevuld met behandelingen die zich specifiek richten op de betreffende ziekte, zoals de chronische ziekte van Lyme en haar bijbehorende co-infecties.
 5. Kuur voor ‘mind & body’ (Mind-body Medicine)
  Naast de lichamelijke klachten en behandeling hiervan is er ook veel aandacht voor het geestelijke gedeelte van ziek zijn. Patiënten leren hoe ze om moeten gaan met stress en hoe ze hun levensstijl het beste inrichten. Massage, ozon therapie en Yoga zijn ook een onderdeel van de behandeling.