Een ziekte maakt je sterker dan je denkt!

Soms heb je van die momenten in je leven dat je stil staat bij de negatieve dingen die gebeuren. Dat je denkt dat jou het leven niet is gegund, zoals je dat had gewild.

Geschreven door Romy op 13-03-2018

Het is nou eenmaal zo dat je geluk mag hebben met een goede gezondheid. Een gezondheid die je nooit in de weg staat en je lichaam je niet op onverwachtse momenten in de steek laat. Helaas heeft niet iedereen het daarmee getroffen. En kan ik met veel pijn in mijn hart zeggen, dat ik daar één van ben.

Acht jaar geleden moest er zo’n klein rot beestje mijn leven op z’n kop zetten en als je er dus niet op tijd bij bent loop je daarna jaren met ellende. Ik heb heel wat jaren vol met stress, heftige lichamelijke klachten, slapeloze nachten en ziekenhuis opnames moeten doorstaan. Ik ben tot het besef gekomen door deze jaren heen, dat mensen niet altijd op de juiste manier met je omgaan, geen begrip kunnen tonen voor je situatie en je laten vallen als een stuk vuil.
Veel mensen komen in je leven en willen allemaal kunnen bewijzen, dat zij anders zijn dan anderen en je nooit zomaar zouden laten vallen. Wat er ook gebeurd. En toch heb ik helaas al heel wat mensen, die zichzelf zogenaamd een “goeie vriendin/vriend” noemde, kwijt moeten raken.
Laten zich beïnvloeden door anderen of ze weten niet hoe ze je moeten steunen in moeilijke tijden. En dan zie je ze ineens niet meer.
Het breekt mij echt van binnen, dat mensen zo met elkaar kunnen omgaan. Totdat het bij hunzelf gebeurd. Dan komen ze zielig doen bij degene die ze zelf in de steek hebben gelaten.

Mijn ziekte heeft ook behoorlijk wat impact gehad op mijn leven, maar ook op mij als persoon. Toen ik ziek begon te worden en merkte aan mijn lichaam dat er iets mis was, wat ik nooit eerder had gevoeld. Gebeurde er heel veel met mij. Ik kreeg verschillende gedachten erover, gewoon het feit dat mijn gezondheid op het spel kwam te staan. Dat ik een strijd moest gaan vechten, die ik nooit eerder had gevochten.
En dat mijn omgeving voor mij steeds, beetje bij beetje, als een dreiging begon te voelen. Dat ik werd buiten gesloten en bijna niemand mij meer accepteerde als de Romy die ik werkelijk was en nog steeds ben. Alsof ik er alleen voor stond (buiten dat mijn familie mij altijd steunde). Zelf wist ik er geen raad mee hoe ik de stap moest nemen, om met zo’n grote verandering te moeten leven. Ik raakte voor een korte periode -soort van- depressief. Ik nam afstand van de buitenwereld, van de mensen die iets tegen mij hadden en zocht vaak rust op in mijn kamer uit verdriet.

Dat mijn omgeving zo met mij om is gegaan, had mij diep van binnen best wel beschadigd en onzeker gemaakt. Ineens was ik een hele andere Romy dan voorheen. Ook mijn ziekte heeft mij in de jaren heel erg veranderd.
Vanaf het begin toen ik hoorde dat ik de chronische ziekte van Lyme had, ben ik in een diepe put beland. Maar ik ben uit die diepe put gekomen en sta nu al voor 80% waar ik wil zijn. Dat heeft wel enorm veel tijd en doorzettingsvermogen gekost.
Ondanks alles vind ik het het waard te wachten op mijn behandeling in Duitsland en de herstelperiode. En ben ik ontzettend blij met hoe erg ik ben gegroeid als persoon in mijn kracht.

Momenteel lig ik alweer een paar dagen mijn tijd door te komen in bed. Gelukkig heb ik mijn verjaardag wel kunnen vieren, maar kort erna weer behoorlijk ziek geworden.
Dit geeft mij toch weer even een moment om tot mezelf te komen en stil te staan bij bepaalde dingen.

Dit bericht plaats ik niet om te vragen naar medelijden. Maar ik wil mensen om mij heen in laten zien, dat als je gezond bent of niet, iedereen een net zo mooi leven en veel liefde en oprechte aandacht van mensen om je heen verdiend.
Je krijgt achteraf spijt dat je de juiste mensen niet hebt gesteund in moeilijke tijden -als het dus te laat is-.

En voor de mensen die ook worstelen met hun gezondheid, haal je kracht uit de dingen die je leuk vind en nog wel kan. Geniet en maak er elke dag het mooiste van!

Een ziekte maakt je sterker dan je denkt!