Update en vervolg behandeling voor Romy

Romy gaat terug voor een vervolg behandeling omdat er een nieuwe bacterie is opgedoken!

De Lyme en de parasieten zijn allemaal weg. Het is nu bewezen door het Erasmus. Erg fijn, maar Romy is nog niet klachtenvrij!

En we weten nu waarom!

Op 18-06-2019 kregen we de uitslag van de tropenarts uit het Erasmus.
Er zijn antistoffen gevonden van een besmetting met Rickettsia gevonden. ( Kun je oplopen via een teek, mijt, luis en vlooien)

De arts in Mexico vertelde dat de stamcellen een oude  besmetting het wel op zullen ruimen. Grotendeels hebben ze dat ook gedaan, hetgeen ook aan de waarde te zien was in het bloedonderzoek in het Erasmus.
De tropenarts durfde ook niet te zeggen wanneer deze besmetting heeft plaats gevonden. Maar dat het nog niet helemaal weg is mag duidelijk zijn!
Verklaard dit de klachten die na 2 maanden opdoken?

Hebben de stamcellen het grotendeels al opgeruimd en komen de restverschijnselen nu pas te voorschijn?

Rickettsia vinden ze ook niet in een gewoon bloedonderzoek een lange tijd na een beet, net zoals ze Lyme niet vinden een lange tijd na een beet. Daar zijn speciale testen voor nodig.
Er zijn dus nog wat klachten, welke dus zijn ontstaan 2 maanden na terugkomst. De heling was nog volop in gang, want dat duurt minimaal 6 tot 18 maanden. Met deze klachten is ze naar een goede en fijne en vooral zéér geïnteresseerde fysiotherapeut ( van Medisports in Etten-Leur) gegaan. Die alles tot in de puntjes uit wilt zoeken, waar de klachten vandaan komen. Ze is hier sinds 3 maanden onder behandeling.
De fysiotherapeut ontdekte enorme krachtverlies en zenuwklachten dat hij zich af vroeg of Romy ooit eens is gebeten door een teek of een spin.

Op advies van onze huisarts en deze fysiotherapeut toch haar bloed na laten kijken bij het tropencentrum in het Erasmus in Rotterdam.
De klachten in haar arm kon hij niet verklaren, enige wat hij dacht was door een spinnenbeet of een teek, of een spier of zenuwaandoening. Maar hij zei ook dat dit soort klachten kunnen overblijven na een beet van verschillende insecten/beestjes.
Zo gezegd, zo gedaan en we kregen dan eindelijk de uitslag op ( 16-05-2019) is er een uitgebreid bloedonderzoek gedaan.

In de tussentijd heeft Romy onder begeleiding gesport, wat tijdelijk goed heeft gedaan, maar nu weer klachten geeft. Waardoor ze nog steeds niet het leven helemaal op kan pakken. Zoals een baan of een opleiding. Even leek het wel zo, dat dit uitzicht er snel zou zijn voor haar. Omdat het ook heel erg goed ging.

Ze is nog wel vaak moe, maar heeft ook vaak al weer méér energie, ze heeft geen ‘epileptische aanvallen’ meer, haar slokdarm is volledig genezen, heeft nog wel last van haar maag en darmen, ze heeft geen hersenmist meer, vergeetachtigheid etc.

De Rickettsia bacterie is hetzelfde verhaal als Lyme ( borrelia burgdorferi )
In Nederland gaan ze sowieso niks doen hiermee was de uitspraak van de tropenarts.

De oplettendheid en nauwkeurigheid van de fysiotherapeut was dus niet onterecht.

De symptomen van Rickettsia zijn;

Koorts, huiduitslag en gevoel van ziekte (malaise), spierpijn, vlekkerige huiduitslag over het hele lichaam, en vermindering of verlies van het bewustzijn. vermoeidheid, aantasting van het centraal zenuwstelsel, hoofdpijn achter de oogholte en in de slapen die verergerd in liggende houding of bij mentale inspanning, spierpijn, gewrichtspijn, evenwichtsstoornis, gezichtsstoornis, syndroom van Raynaud (aandoening van de handen en voeten waarbij de kleine slagaders door kou of sterke emoties zeer sterk samentrekken, waardoor de bloedstroom wordt beperkt.), misselijkheid, telkens terugkerende zere keel, geheugen- en concentratiestoornissen, pijn op de borstkas, hartkloppingen, zweten, koude koorts, blauwe plekken, maag en darmklachten, verlies van darm-blaascontrole, psychische en neurologische ontregeling.

De tropen arts zegt nadrukkelijk, dat we ook geen antibiotica meer moeten gaan gebruiken en we in Nederland niet geholpen kunnen worden, maar mogen vertrouwen op de behandeling die we hebben gehad in Mexico. Daarom wilt Romy terug voor een vervolg behandeling om zo óók deze bacterie te laten behandelen.

Je kunt dus blijven doneren voor Romy op onze Stichting!

Zoals we eerder aangaven, dat we onze Stichting laten bestaan voor lotgenoten, blijft dat nog steeds zo. Maar eerst krijgt onze dochter voorrang, daarna gaan we echt pas voor anderen aan de slag.

Het is vreselijk verdrietig, dat ze dus nog steeds klachten heeft.
Maar dat de stamcellen goed werken is een feit.
Anders had ze nu veel zieker geweest, daar Rickettsia erg gevaarlijk kan zijn.

Ook de tropenarts gelooft in het goede werk van de stamcellen!

Wij hopen, dat jij net als wij ook graag wilt dat Romy volledig hersteld!